oldmolly

Alla inlägg under november 2010

Av oldmolly - 15 november 2010 17:35

  

Första julklappen inslagen.

Av oldmolly - 13 november 2010 07:32



Min gamla våg har gått hädan. En kall höstmorgon slutade den att fungera, frid vara med den. Den pallade väl inte trycket ;-)


  

Min elektroniska våg


Var å sta och köpte en ny i går. Affären hade extraerbjudande på ett vidunder, som skulle kunna mäta fett, muskler och skriva diagram och sedan med len röst tala om resultatet.


Det var bara ett lite aber, jag var tvungen att programmera den genom att först läsa bruksanvisningen. Jag som är allergisk mot bruksanvisningar och får mer eller mindre en anafylaktisk chock bara någon viskar ordet.


Så nu står min exklusiva våg där i badrummet och visar vad jag väger, något mera kan jag inte få den till – och det var inget som gjorde mig särskild glad det heller.

Av oldmolly - 11 november 2010 08:58

  Igår kom då äntligen den nya hästen till sitt hem hos Kjell. Han hade färdats lång väg – ända från norra Jämtland och via en tillfällig vecka i Enköping nu slutligen till Riala.


Ha lite överseende med bildkvaliteten, det var ganska mörkt, när bilderna togs.


Ardennern, Bingo som han heter, är 5 år och helt ouppfostrad. Han har ägts av en gammal man, som inte orkat med honom och han vet inte vad tyglar, sele, vagn eller sadel är. Om inte Kjell hade förbarmat sig över honom, hade han gått till slakt.


  

Han är busig, något kompakt i kroppen, stor och kraftfull - mycket respektingivande faktisk. Men han verkar ha blivit hanterad väl och har ett gott hjärta, även om han inte riktig kan takt och ton. Han gillar att kela och tycker om människor. Han tycker inte om att man håller på med hans ben, lär vara omöjlig att verka och kratsa. Men Kjell är en sann hästman, jag tror säkert att han kan få ordning på honom.


  

  

  

Han har inte gått att köra med hästtransport tidigare. När de skulle lasta honom på transporten i Jämtland, var det stora problem att få honom att gå upp i bilen, men när det åter började talas om slakt, lät han sig slutligen övertalas. När han igår skulle lastas igen, från Enköping till Riala, tvekade han endast en kort stund. Det visar att han är läraktig. Han skötte sig sedan mycket bra under transporten, där han underhöll sig med en famn med väldoftande hö. Jag tycker att han visar att han är värt att leva.

   

Elvira och Hertig Tintin


När han kom fram till Riala var det dags för näsa pärs – mötet med de nya kompisarna. De gamla hästarna, Elvira 14 år och Hertig Tintin 26 år, blev som unghästar och det blev många rusher. Flera grannar hade kommit för att övervara mötet. Men allt gick mycket bra.


  

  


  

  

  

När hälsningsceremonin var avklarad, passade Hertig Tintin på att sköta om pälsen en smula. Han är 26 år men lägger sig, rullar sig och hoppar upp som en unghäst.


  

När farten var som värst, ramlade Elvira. Förhoppnings fick hon inga skador.


  

Smilla ville också vara med om rusningarna, men kallades strängt in av matte

Av oldmolly - 8 november 2010 17:12

    

Jag tror inte på en högre makt. Andra må tro vad de vill, det är en privatsak, tycker jag. 

  

Däremot tror jag på en andlighet. Att man kan finna en mening med livet, utan att för den delen lämna över ansvaret på någon eller något annat.

   

Andlighet kan jag finna i naturen, vackra vyer, umgänge med djur och familj. Men faktisk även i en kyrka. Inte för att det har med religion att göra, snarare för stillheten och skönheten, som man kan finna här.   

Här om dagen slank jag in i Vallentuna kyrka och tog lite bilder. Jag passade på, när inte Smilla var med. Blev lite besviken på att den var så naken inuti. Kyrkan är från sent 1100-tal, så jag hade lite större förväntningar på takmålningar och dylikt. Jag har varit där förut, men inte tänkt på just detta. Kyrkan bann för ca. 150 år sedan, kanske därför som den är så ”avskalad”.

   

Lite bilder blev det i alla fall.

  

Av oldmolly - 7 november 2010 18:58

   

 Den här hunden satt utan för Sagrada Família i Barcelona. Husse spelade gitarr och sjöng och försökte tjäna ihop lite pengar på detta sätt. Massor av människor stannade och tittade, mest på hunden faktisk; men den rörde inte en min och satt blixtstilla så länga jag stod kvar. Det kallar jag coolt!

       

Denna hund låg på en gräsplätt mitt i ett utomhusmuseum i Athén, där publiken betalade inträde för att komma in. Solen började värma och för att värme kroppen så mycket som möjligt, vände han upp lilla magen och låg på detta vis, utan att bry sig om besökarna som passerade förbi. Varmt och skönt, men ändå coolt.

    

Mitt på golvet och mitt under pågående sportmässa, låg denna trötta hund. Folk gick förbi utan att störa, ingen brydde sig, varken hunden eller människorna. Det skulle aldrig gå här i Sverige. Underbart coolt!

 

http://fototriss.blogspot.com/

http://www.coolstuff.se/Julklappar

Av oldmolly - 4 november 2010 15:46

     

Akropolis


Under oktober månad hann jag med både Barcelona och Athén. Städerna har nästan aldrig frost, vilket medför att det aldrig blir halt på gatorna. Skulle    det inträffa, stundar förstås kaos. Ingen är van att halkköra eller har vinterdäck här.    Man kör fort och det gäller att vara på sin vakt hela tiden.

  

Trafiken är tät i båda storstäderna.


Athén hade fram till OS 2004 stora trafikproblem; så stora att man tvingades låta bilar med udda slutsiffra i reg.-nummret köra på udda datum och vice versa. Avgaserna låg då som en tät dimma, det var stundtals svårt att tydligt se andra sidan av gatan inne i staden. I och med OS byggde man ut kollektivtrafiken och nu är trafiken mindre tät, vilket i och för sig inte innebär att den är lugn och sansat.

  

I Barcelona kostar en parkeringsplats eller garage för bil nästan lika mycket som hyran för en normalstor lägenhet och i Athén är det nästan omöjligt att hitta en parkeringsplats i centrum. En MC är däremot lättare att parkera och kostar inte så mycket, varken i inköp eller drivmedel.   

Det är de största förklaringar till att så många åker motorcykel här. Mängden motorcyklar är större än privatbilarna. Man ser nästan lika många privatbilar som taxibilar och taxibilarna är alltid gula – bra, då hittar man dem lättare.   

  

Eftersom vädrets makter inte är lika tärande som i våra delar av Europa, håller bilar och motorcyklar längre, vilket i sin tur innebär att man kan se gamla årsmodeller som man inte ser här hemma. Rena nostalgin!   

 En sån här som den till vänster, en Velo Solex, hade jag i slutet av 60-talet. Strejkade motorn kopplade man ur den och trampade den som en cykel; men det var tungt.

  

Många lastar sina MC med stora paket och lådor. Här är en som har tagit sitt husdjur med sig.

  

I Barcelona har alla hjälm, men i Athén är det vanligt att man kör utan. Jag väntade hela tiden att jag skulle få se en MC-olycka; men inte den här gången. Men det måste hända ofta, så fort som de kör här.

  

Man hinner med att nojsa lite i väntan på grön gubbe också.

Av oldmolly - 2 november 2010 14:44

     

Akropolis i Athén


Kom hem från Athén i går kväll. Nu säger de på radion att flera explosioner har skett på stadens ambasader. Vilken tur att jag hann hem, det var i grevens tid.


    

Polisen rycker ofta ut två och två på MC


Jag kan förställa mig att missnöjet pyr i staden. Här finns både luxuösa kvarter och slum med stor social misär.


  

Så här tvingas en del bo i stadsparkerna


Just nu genomgår Grekland ett ekonomiskt stålbad. Religiösa

 och politiska motsättningar är ett faktum. Det förekommer även demonstrationer, som kan urarta i våld.


  

Invandrarantalet är stort i slumområdena


Både legal och illegal immigration samt flyktingsmuggling förekommer här och man märker att det finns stor arbetslöshet. Trots att man har ett hälsosystem som garanterar alla medborgare sjukvård oavsett inkomst, står många utanför systemet och man hittar många tiggare här.


  

En vanlig förekommande syn i Athén



Presentation


Titta även in på http;//kimsdogblogg.bloggplatsen.se

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26 27
28
29
30
<<< November 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Välkommen


Ovido - Quiz & Flashcards