oldmolly

Alla inlägg under januari 2012

Av oldmolly - 10 januari 2012 17:38

  Idag var dagen med stort D, det var dags att hämta hem min valp (Border collie). Kim ska han heta.


 


Han grät hjärtskärande första milen i bilen, fast jag hade satt honom i en bur i framsätet, så att han inte skulle känna sig ensam. Därefter lugnade han ner sig och fick bara enstaka gråtattacker. Han kissade på sig på slutet, men som tur var hade jag lagt en tidning under filten i buren.


   


När vi kom hem, stängde vi in oss i köket och bara gosade och lekte en god stund. Han upptäckte att det fanns en ”kompis” i form av en spegelbil i fönstret på vår helglas-altandörr. Slutligen somnade han på golvet.


 


Därefter sov han tungt och tryggt intill mina fötter och vaknade inte av att jag reste mig och gick runt i köket, medan jag förberedde hans första måltid bestående av kokt älgkött och ris.

Av oldmolly - 9 januari 2012 18:35

    

När jag fixade en damm i trädgården, visste jag inte hur mycket detta kunde leda till. Jag trodde att det bara skulle bli ett trevligt blickfång bland grönskan, men oj va jag bedrog mig.

  

Jag grävde dammen för hand - alltså med en spade och kvinnokraft. Efter en sommars grävande var jag klar för att lägga gummiduk och fylla på med vatten. Det blev fint tyckte jag och jag utökade med en liten plattklädd uteplats intill. Men efter några veckor upptäckte att det inte bara var jag som njöt av dammen, även myggorna gjorde det. De använde vattnet till att lägga sina ägg i och myggorna i min trädgård förökade sig i rask takt. Något som inte uppskattades av de mänskliga invånarna i trädgården. Efter lite googlande lärde jag mig att guldfisk är stora konsumenter av mygglarver och två sådana införskaffades. Och se, efter knappt en vecka syntes inte en enda mygglarv till. 

    

Allting vad då gott och väl tills den hemska vintern 2010/2011. Man hade sagt mig, att om djupet i dammen var minst 80cm, så skulle fiskarna kunna klara sig och ett sådant djup hade vi. Vad jag missade var att när isen lägger sig, så kommer inte de s.k sumpgasarna ut och fiskarna dör då. Så när isen gick upp i våras fanns bara sorgligt döda fiskar kvar.

   

Men skam den som ger sig. Nya fiskar införskaffades, nu fem i olika färgvariationer. Mygglarverna hölls även denna gång under kontroll. Ungefär vid sommarens hälft upptäckte jag ändå små djur i vattnet igen. ”Förb... mygglarver!” utbrast jag. ”Sköter inte fiskarna sitt jobb?” Men se, när jag tittade efter ordentligt, upptäckte jag att det inte var mygglarver utan fiskyngel. De goda guldfiskarna trivdes så bra att de hade förökat sig.

   

Sen när vintern kom, var jag tvungen att skaffa mig ett akvarium inomhus (se bilden ovan). Så här ser det ut. Än så länge är det väl ok; men jag vill inte ha fler fiskar, nu räcker det.

Av oldmolly - 5 januari 2012 17:02


   

Om man räknar ihop samtliga mord som begåtts i Midsomer sedan serien startade och fram till säsong 13 är slut har 214 mord begåtts.


Andra intressanta Morden i Midsomer-siffror är att den farligaste byn i Midsomer-området är Badger's Drift, som har det högsta dödstalet i serien.


Här i Sverige torde väl Malmö vara den farligaste stan att leva i. De senaste veckorna har staden haft ett mord / vecka. Skillnaden är kanske att det bor flera invånare i Malmö än i Midsommer, så det kommer att ta lite längre tid att utrota alla Malmöbor. De som har möjlighet funderar på att flytta till annan ort.

Av oldmolly - 3 januari 2012 13:13

  Min bebis är snart här.


I går la jag handpenning på en valp. Det blir en BC (border collie), en liten pojke. Jag valde den som var mest framåt och som kom fram först, när jag lockade på hela flocken. Utseende och stamtavla är inte så viktigt för mig, men så klart kommer han att vara världens vackraste BC. Huvudsaken är att vi kommer att trivas med varandra. Jag ska i alla fall göra mitt bästa


 


Det visade sig att det var den förstfödde och att han dessutom, som lite kuriosa, var född i bilen. Husse var ute och åkte med mamma och förlossningen började under färden. Och så blev det som så, att de inte riktigt hann hem – han kom i bilen (för övrigt en tradition i min familj - att ha bråttom, när man föds). Om inte en sån hund ska komma att älska att åka bil, så vet inte jag.


Just nu heter han Kejsar, men jag funderar på ett ännu kortare namn. Mer om detta sen.



Jag tog en bild på honom inomhus, men ville inte använda blixt för att inte skrämma honom Tids nog kommer han att vänja sig vid att bli fotograferad.

Presentation


Titta även in på http;//kimsdogblogg.bloggplatsen.se

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Välkommen


Skapa flashcards