oldmolly

Direktlänk till inlägg 14 augusti 2014

Medeltidsveckan i Visby

Av oldmolly - 14 augusti 2014 11:30

     

Om ni bara ska ha en vecka, eller endast en dag, ledigt under sommaren, så åk till Visby under medeltidsveckan. Medeltidsveckan på Gotland avslutar den mest hektiska semesterruschen. Det är, enligt min mening, den utan konkurrens trevligaste evenemangsvecka här på Gotland. Att gå runt i Visby och se minst hälften av alla människor klädda i kläder som inspirerats av medeltiden, är en sällsam upplevelse.


 

Troll var nog inte så ovanliga på medeltiden


 

Första gången jag smalkade kanderade äpplen, men inte sista



   

En del bodde som man gjorde på medeltiden - och innan dess

 

     


Rör man sig i evenemangsområdet, så är man udda om man INTE är klädd i medeltidskläder. Många är väldigt detaljtrogna, ambitiösa och noggranna, när de syr sina medeltidskläder. Men man kan klä sig i vad man tycker är passande. Meningen är att man ska vara inspirerad av medeltiden.


 
Inträdet var ”si så där 20kr”. En vakt stod och påminde om att betala, han hade massor av humor i sin blick. Jag gillar den här finkänsligheten för människors ärlighet. Du fick själv lägga i bössan, ingen kollade hur mycket du la. Den som inte betalade hotades med stupstocken – även det med humor.


 
För första gången bar jag själv mina egensydda kläder och jag kände mig inte alls utklädd, bara bekväm och lagom. Kläderna stängde dessutom ut den värsta värmen, vilket jag inte alls hade räknat med, men definitivt uppskattade. Eftersom jag fotograferar nästan alla bilder till denna blogg själv, så blev det inga bilder på mig själv – inga selfies. Glömde totalt bort det. Jag var så upptagen av att fotografera allting annat. Hur mina kläder ser ut får komma en annan gång.


 
Det fanns massor att fotografera. Och filma. Massor som inte finns någon annanstans. Ta er tid att titta på filmerna, gycklarna är väl värda er uppmärksamhet. Varsågoda, njut!


 
 
 

 
 
Ingrid

Ingrid

15 augusti 2014 14:42

Jag håller helt med dig! Medeltidsveckan är något alldeles speciellt och det verkar ju som om den växer mer och mer. Jag var inne i Visby på tisdagen och kunde väl aldrig drömma om att det skulle vara så fullt av folk på marknaden då.
Tack för fina bilder och filmer!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
marianne

marianne

16 augusti 2014 12:05

Tack för fina bilder från "medeltiden".

Kram Marianne

http://mapes.bloggagratis.se

 
Första året i Hjo

Första året i Hjo

17 augusti 2014 16:53

Roligt inlägg. Ska fundera på Medeltidsveckan tills nästa sommar.

http://hanskhjo.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av oldmolly - 10 september 2015 08:00

Jag går en promenad varje dag, oftast blir det ner till viken och runt denne. Men så finns det dagar, då jag vill gå på ett annat ställe. Ett ställe som jag tycker särskilt mycket om och som jag inte går på varje dag. Därför tog jag bilen och åkte en...

Av oldmolly - 1 september 2015 11:30

Att slösa bort en dag på stranden är inte helt fel.     Jag har fått låna en liten båt med aktersnurra under sommaren. Underbart! i bakgrunden syns St Olofsholm och längst bort Cementen i Slite.     Åkte ut med äldsta barnbarnet och hen...

Av oldmolly - 28 augusti 2015 08:53

Jag har haft semester från denna blogg under sommaren. Det fina vädret och trädgården har främst fått min uppmärksamhet.   Men sen måste jag erkänna att jag har fått en ny favorit. Instagram har stulit både tid och intresse. Det är ju så enkelt a...

Av oldmolly - 25 juli 2015 08:07


Sommar på Gotland betyder massor av besök av vänner och släkt. Det finns ingen tid att sitta ner och blogga.     Här är Cornelia med sambo och minsta dottern. Cornelia är min näst yngsta. Besök från fastlandet är alltid välkommet. Livet känns ...

Av oldmolly - 6 juli 2015 09:53


Här ser ni två av männen i mitt liv – min son och sonson.     Det finns flera ;-) ...

Presentation


Titta även in på http;//kimsdogblogg.bloggplatsen.se

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Välkommen


Ovido - Quiz & Flashcards